Vijf wijntips van VINO VEER

Zeg jij kaas, zeg ik wijn!

Dat het een match made in heaven is, dat weten we allemaal ondertussen, maar toch blijft het altijd weer een sport om een mooie wijn-kaas combinatie te maken. Als we kaasfondue eten, drinken we dan een glas wit of rood? Eigenlijk kan het allebei toch? Geen paniek, ik zocht het voor je uit! Hieronder lees jij leuke, funky en misschien wel verrassende kaasfondue-wijn combinaties!


Sauviginon Blanc, Saint Marc, Languedoc, Frankrijk:

Een bekende combinatie is kaasfondue met een zacht frisse Sauvignon Blanc. Deze vegan wijn uit het zuiden van Frankrijk is elegant, classy, knisperend fris, loep zuiver en heerlijk om mee te starten. De frisse zuren van deze Sauvignon Blanc houdt de kaasfondue fris en levendig!


Chardonnay, Chablis, Domaine Barat, Frankrijk:

Nog zo’n klassieker! Vaak wordt er gedacht dat Chardonnay een druivenras is wat zwaar en vettig is. Maar laten we dit prachtige druivenras alsjeblieft niet over een kam scheren. Deze Chablis is complex! Sommige wijngaarden in de Chablis hebben een uniek bodemtype dat bekend staat om zijn ‘kimmeridge’ gronden. Een mix van kalksteen, klei en versteende schelpen. Deze bodemsoort, in combinatie met het wat koelere klimaat, geeft Chablis een bijzonder smaakprofiel. De wijn heeft een prachtige goudgele gloed, (net als de kaasfondue) en heeft geuren van rijpe appel, acacia en amandelen. Experimenteer maar eens hoe lekker een stukje appel en bijvoorbeeld notenbrood kan zijn voor jouw kaasfonduedip!


Spatburgunder, Blanc de Noir, Adeneuer, Ahr, Duitsland: