top of page

Veelgestelde vragen

 • Hoe bereid je onze kaasfondue?
  Je kan onze kaasfondue au bain-marie verwarmen, maar ook in een traditionele fonduepan of een steelpannetje. ​ Zo bereid je onze kaasfondue au bain-marie: 1. Verwijder het etiket en zet het blik ongeopend in een pan warm water. Het water komt tot drie centimeter onder de rand van het blik. ​ 2. Breng het water aan de kook. Maak het blik na 15 minuten voorzichtig open. Blijf zachtjes door roeren en kook de fondue nog 15 minuten door. ​ 3. Eet lekker uit blik of schenk de inhoud in een schone pan of schaal. ​ Kaasfondue in blik op de barbecue? Zet het blik geopend zo'n twintig minuten aan de zijkant van het rooster, en verwarm het blik al roerend door. Ook genieten van onze Hollandse kaasfondue, Truffelkaasfondue of Blauwaderkaasfondue? Koop hem via onze webshop of bij een van onze verkooppunten.
 • Wat zit er in onze kaasfondue?
  Onze kaasfondue is een combinatie van een jonge, een jong belegen en een oude boerderijkaas. Deze mix van boerderijkazen hebben we gemengd met een droge witte wijn uit Italië. De Truffelkaasfondue is gemaakt met een zomertruffel uit Italië. Deze truffel heeft een subtiele smaak en vormt een mooi samenspel met de Nederlandse boerderijkazen. De Blauwaderkaasfondue is gemaakt met een zachte blauwaderkaas uit de Frans Auvergne. Deze blauwaderkaas is erg romig en pittig, wat een erg goede combinatie is met de Nederlandse boerderijkazen.
 • Waar kan ik Kaasfondue in blik kopen?
  Kaasfondue in blik is te koop bij zo'n 200 winkels in Nederland, en verschillende winkels in Duitsland, Spanje en Zweden. Koop het bij een van onze verkooppunten of via onze webshop.
 • Is Kaasfondue in blik ook online te bestellen?
  Zeker, Kaasfondue in blik is te koop via verschillende webshops van onze verkooppunten en natuurlijk ook in onze eigen webshop.
 • Is Kaasfondue in blik kant-en-klaar?
  Jazeker, onze kaasfondue is helemaal kant-en-klaar en je hoeft het blik alleen maar te verwarmen. Je hebt dus ook geen fondueset nodig, al kan je het daar wel in overgieten als hij eenmaal warm is. Hoe maak je hem warm? Bekijk hier de bereiding!
 • Wat is kaasfondue?
  Kaasfondue is een warm gerecht dat bestaat uit een combinatie van wijn en kaas. Het is een van oorsprong Zwitsers gerecht en wordt gemaakt met witte wijn en geraspte kaas.
 • Geschiedenis van kaasfondue
  Het eerste recept voor kaasfondue is in 1699 gepubliceerd in Zurich (Zwitserland). In dit receptenboek staat het recept genoemd als 'Kaas met wijn koken'. Volgens dit recept kook je de witte wijn met geraspte kaas en eet je het met brood. Oorspronkelijk maakten de Zwitsers hun kaasfondue van oudere kazen die begonnen te ruiken en aten dit met oud brood. Wat een verschil met de heerlijke Hollandse boerderijkazen die wij nu gebruiken in onze Kaasfondue in blik. Het originele recept voor kaasfondue met truffel heet 'Fonduë de Fromage à la piémontaise'.
 • Wat is het beste recept voor kaasfondue?
  Dat is natuurlijk ons geheime Kaasfondue in blik-recept ;)
 • Welke kaas gebruik je voor kaasfondue?
  Het originele Zwitserse recept had geen vaste samenstelling maar bestond uit een combinatie van de kazen die op dat moment over waren. Onze kaasfondue bestaat uit een combinatie van een jonge, een jong belegen en een oude boerderijkaas.
 • Wat is truffel?
  Een truffel is een zwam die onder de grond, op de wortels van verschillende boomsoorten, groeit. De truffel wordt met name verwerkt in de gastronomie en wordt beschouwd als een delicatesse. Onze Truffelkaasfondue is gemaakt met een zomertruffel uit Italië. Deze truffel heeft een subtiele smaak en vormt een mooi samenspel met de Nederlandse boerderijkazen.
 • Wat kan ik het beste in de kaasfondue dippen?
  We hebben een hele serie blogs met de allerbeste dip-tips. In ons blog staan ook recepten, ons team stelt zich voor en je kan lezen op welke beurzen en markten we allemaal zijn geweest.
 • Wat drink je bij kaasfondue?
  Van origine dronken de Zwitsers warme thee bij hun kaasfondue. Wij kiezen daarentegen voor een mooie gekoelde frisse witte wijn, bij voorkeur gemaakt van de sauvignon blanc of grüner veltliner-druif. Mocht je liever rode wijn drinken en een voorkeur voor lichte wijnen hebben, denk dan eens aan een wijn uit de Beaujolais die gemaakt is van de gamay-druif. Samen met Vino Veer hebben we ook een mooie blog met wijntips gemaakt. Bier is natuurlijk ook een lekkere combinatie. Wij adviseren BLONDIE. van Brouwerij 't IJ. En hoe kan 't ook anders: dit biertje is verpakt in blik.
bottom of page