Veel  gestelde vragen

Kaasfondue

Wat is kaasfondue?


Kaasfondue is een warm gerecht dat bestaat uit een combinatie van wijn en kaas. Het is een van oorsprong Zwitsers gerecht en wordt gemaakt met witte wijn en geraspte kaas.
Geschiedenis van kaasfondue


Het eerste recept voor kaasfondue is in 1699 gepubliceerd in Zurich (Zwitserland). In dit receptenboek staat het recept genoemd als 'Kaas met wijn koken'. Volgens dit recept kook je de witte wijn met geraspte kaas en eet je het met brood. Oorspronkelijk maakten de Zwitsers hun kaasfondue van oudere kazen die begonnen te ruiken en aten dit met oud brood. Wat een verschil met de heerlijke Hollandse boerderijkazen die wij nu gebruiken in onze Kaasfondue in blik. Het originele recept voor kaasfondue met truffel heet 'Fonduë de Fromage à la piémontaise'.
Welke kaas gebruik je voor kaasfondue?


Het originele Zwitserse recept had geen vaste samenstelling maar bestond uit een combinatie van de kazen die op dat moment over waren. Onze kaasfondue bestaat uit een combinatie van een jonge, een jong belegen en een oude boerderijkaas.
Wat is truffel?


Een truffel is een zwam die onder de grond, op de wortels van verschillende boomsoorten, groeit. De truffel wordt met name verwerkt in de gastronomie en wordt beschouwd als een delicatesse. Onze Truffelkaasfondue is gemaakt met een zomertruffel uit Italië. Deze truffel heeft een subtiele smaak en vormt een mooi samenspel met de Nederlandse boerderijkazen.
Wat is het beste recept voor kaasfondue?


Dat is natuurlijk ons geheime Kaasfondue in blik-recept ;)

Kaasfondue in blik

Wat zit er in onze kaasfondue?


Onze kaasfondue is een combinatie van een jonge, een jong belegen en een oude boerderijkaas. Deze mix van boerderijkazen hebben we gemengd met een droge witte uit Italië. De Truffelkaasfondue is gemaakt met een zomertruffel uit Italië. Deze truffel heeft een subtiele smaak en vormt een mooi samenspel met de Nederlandse boerderijkazen.
Wat zit er in onze Hollandse kaasfondue?


In onze Hollandse kaasfondue zit een combinatie van een jonge, een jong belegen en een oude boerderijkaas. Deze mix van boerderijkazen hebben we gemengd met een droge witte uit Italië.
Wat zit er in onze Truffelkaasfondue?


In onze Truffelkaasfondue zit een combinatie van een jonge, een jong belegen en een oude boerderijkaas. Deze mix van boerderijkazen hebben we gemengd met een droge witte uit Italië. De vers geschaafde truffel is een zomertruffel uit Italië. Deze truffel heeft een subtiele smaak en vormt een mooi samenspel met de Nederlandse boerderijkazen.
Hoe bereid je onze kaasfondue?


Onze kaasfondue is op verschillende manieren op te warmen. Je kan het blik au bain-marie verwarmen, maar de inhoud ook ook in een traditionele fonduepan of een steelpannetje gieten. In de zomer is het heerlijk om de kaasfondue tijdens de barbecue te gebruiken als makkelijk bijgerecht of als dip voor de groenten en borrelplank. Bereidingswijze: 1. Verwijder het etiket en zet het blik ongeopend aan de zijkant het rooster van de barbecue. Zorg ervoor dat het blik niet direct boven het vuur staat. 2. Maak het blik na 15 minuten voorzichtig open. Blijf zachtjes door roeren en verwarm de fondue nog 15 minuten. 3. Eet lekker uit blik of kieper de inhoud in een schone pan of schaal. Ook genieten van onze Hollandse kaasfondue of Truffelkaasfondue? Koop hem via onze webshop of bij een van onze verkooppunten.
Waar kan ik Kaasfondue in blik kopen?


Kaasfondue in blik is te koop bij zo'n 200 winkels in Nederland, en verschillende winkels in Duitsland, Spanje en Zweden. Koop het bij een van onze verkooppunten of via onze webshop.
Is Kaasfondue in blik ook online te bestellen?


Zeker, Kaasfondue in blik is te koop via verschillende webshops van onze verkooppunten en natuurlijk ook in onze eigen webshop.
Is Kaasfondue in blik kant-en-klaar?


Jazeker, onze kaasfondue is helemaal kant-en-klaar en je hoeft het blik alleen maar te verwarmen. Hoe je dat doet? Bekijk hier de bereiding!
Heb ik een kaasfondueset nodig voor Kaasfondue in blik?


Nee hoor, je kan onze kaasfondue op verschillende manieren bereiden. Onze kaasfondue is op verschillende manieren op te warmen. Je kan het blik au bain-marie verwarmen, maar de inhoud ook ook in een traditionele fonduepan of een steelpannetje gieten. In de zomer is het heerlijk om de kaasfondue tijdens de barbecue te gebruiken als makkelijk bijgerecht of als dip voor de groenten en borrelplank. Bereidingswijze: 1. Verwijder het etiket en zet het blik ongeopend aan de zijkant het rooster van de barbecue. Zorg ervoor dat het blik niet direct boven het vuur staat. 2. Maak het blik na 15 minuten voorzichtig open. Blijf zachtjes door roeren en verwarm de fondue nog 15 minuten. 3. Eet lekker uit blik of kieper de inhoud in een schone pan of schaal. Ook genieten van onze Hollandse kaasfondue of Truffelkaasfondue? Koop hem via onze webshop of bij een van onze verkooppunten.
Is Kaasfondue in blik vegetarisch?


Ja, onze Hollandse kaasfondue bevat alleen kaas en wijn. De Truffelkaasfondue bevat ook truffel, en is dus ook vegetarisch. Onze kaas is gemaakt van vegetarisch stremsel.

Tips voor dips en drank

Wat zijn de beste groenten bij kaasfondue?


Wil je deze keer indruk maken met gevarieerde en originele dips? Welke dips zijn lekker? Wij hebben de lekkerste groente dip-tips voor je op een rijtje gezet: - Gekookte en gebakken aardappeltjes doen het altijd goed - Denk ook eens aan frisse groenten zoals komkommer, paprika, tomaat en selderij - Witlof, deze kan je zelfs ongekookt opdienen! - De klassiekers; broccoli en bloemkool - Niet te vergeten, de vergeten groente! - Zoete aardappelfrites is een van onze all-time favorites. Op zoek naar meer tips? Bekijk onze recepten.
Wat zijn de beste vlees dips voor bij de kaasfondue?


Niets is zo gezellig als je vrienden en familie uitnodigen voor een avond of middag genieten van Kaasfondue in blik. Wil je deze keer indruk maken met gevarieerde en originele dips? Welke dips zijn lekker? Wij hebben de lekkerste vlees dip-tips voor je op een rijtje gezet: · Een pittig Spaans worstje · Blokjes of reepjes ham · Salami of voor de truffelliefhebber zelfs truffelsalami · Zelfgemaakte Hollandse gehaktballetjes · Favoriet van Reinier: Prosciutto di Parma Op zoek naar meer tips? Bekijk onze recepten.
Wat drink je bij kaasfondue?


Van orgigine dronken de Zwitsers warme thee bij hun kaasfondue. Wij kiezen daarintegen voor een mooie gekoelde frisse witte wijn, bijvoorkeur gemaakt van de sauvignon blanc of grüner veltliner-druif. Mocht je liever rode wijn drinken en een voorkeur voor lichte wijnen hebben, denk dan eens aan een wijn uit de Beaujolais die gemaakt is van de gamay-druif. Bier is natuurlijk ook eenlekkere combinatie. Wij adviseren BLONDIE. van Brouwerij 't IJ. En hoe kan 't ook anders: dit biertje is verpakt in blik.