top of page

Kaasfondue in blik x Reinier Landwehr
Kaasfondue in blik en Reinier Landwehr bundelen hun krachten en introduceren een zeer gelimiteerde versie van de originele Hollandse kaasfondue. Het pakket wordt aangeboden in een oplage van 50 stuks. Deze speciale limited edition-set bevat:

- Hollandse kaasfondue (750g) met label gemaakt door Reinier Landwehr

- Collectors item blik met label gemaakt door Reinier Landwehr

- Bewijs van echtheid


Ha Reinier, leuk om je te spreken over je samenwerking met Kaasfondue in blik. Vertel eens iets over jezelf! Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Reinier Landwehr, 29 jaar oud en ik woon en werk in Rotterdam. Ik zou mezelf omschrijven als multi-disciplinair kunstenaar, omdat ik me bezig hou met een hoop verschillende dingen en materialen. Voornamelijk houd ik me bezig met het maken van schilderijen, illustraties, wandschilderingen en sculpturen van keramiek en hout. Het experimenteren met verschillende technieken maakt dat ik veel nieuwe inzichten vergaar en zo onder andere ontdek wat voor mogelijkheden er zijn binnen mijn beeldtaal.

Wat is je achtergrond als kunstenaar?

Als kind was ik altijd al druk bezig met tekenen en sindsdien ben ik daar niet meer mee gestopt. Op de middelbare school vond ik tekenen ook verreweg het leukste vak, dus naar de kunstacademie gaan was een logische keuze. Ik ben uiteindelijk afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en heb daar de studie Illustratie gevolgd.

Wat zijn je inspiratiebronnen en hoe heb je dit vertaald naar het label?

Voor dit label heb ik een hoop schetsen gemaakt van elementen die ik bijpassend vindt bij kaasfondue. Voordat ik met een opdracht aan de slag ga zet ik eerst voor mezelf op papier wat voor associaties ik heb met het desbetreffende project. Dit visualiseer ik vervolgens en dan is het een soort puzzel om de compositie kloppend te krijgen en een eindproduct te realiseren.

In dit geval zijn mijn associaties met kaasfondue gezellige winteravonden met een knisperend haardvuur en een glas rode wijn. Omdat het hier over Hollandse kaasfondue gaat heb ik een aantal typisch Hollandse elementen toegevoegd. De tulpen en de koeien zijn onmisbaar voor Nederland. Na een hoop schetsen heb ik een collage gemaakt van een selectie van deze elementen en zo is het label tot stand gekomen.

Hoe is het voor jou om je werk op een fysiek product terug te zien?

Het is leuk om je werk terug te zien in fysieke vorm, het feit dat je bezig bent met iets te ontwerpen wat uiteindelijk iets tastbaars gaat worden, maakt dat je gedurende het maakproces al aan het fantaseren bent over hoe het er daadwerkelijk uit komt te zien. De kleuren die ik op mijn iPad gebruik verschillen vaak ook wel met de geprinte versie van het ontwerp en dat is ook altijd spannend hoe dat eruit komt te zien.

Wat kunnen mensen de komende tijd nog meer van je verwachten?

Momenteel ben ik bezig met een ander leuk project, namelijk het ontwerpen van een sweater en een T-shirt voor een duurzame sneakershop in Rotterdam. Hiernaast focus ik mij op een aantal andere mooie projecten en op het maken van vrij werk in mijn studio.

Waar kunnen mensen je volgen?

Mensen kunnen mij volgen op instagram: @reinierlandwehr en ook op mijn website: www.reinierlandwehr.com


479 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Valentijn!

bottom of page